Intőgyűjtemény

Intők, figyelmeztetők, rovók, beírások, csak a legjobb fajtából.

Beküldés, valamint
intogyujtemeny@gmail.com

Kommentek

  • Kollár László: Valamennyi tancsi' társam nevében köszönöm, hogy felmerült benned, miszerint eg... (2015.11.13. 13:53) Gyűjteményes képnélküli 1 :)
  • sorica123 (törölt): @SCUMM: jaj, ez a káromkodósdi az agyamra megy nekem is. Ha úgy gondolom, hogy ... (2011.01.06. 16:50) Sátán és rock
  • Hagrid: Istenkirály a poszt az elejétől a végéig! Csak hogy stílusos legyek...:-) (2011.01.04. 20:27) Sátán és rock
  • Utolsó 20

Licenc

Creative Commons Licenc

2010.01.13. 08:15 Nicholas Flamel

Pecsét, harmadik általános, ebédlő, aggszűz

"Kedves Szülők! Nicholas Flamel az ebédlőben igen kultúrálatlan módon viselkedett."

 
 

Első pecsétes intőnket harmadikban kaptuk, L'eau Fasse-szal. A történet maga csak annyi volt, hogy a szokásos ebédlői mutatványainkon felül - szalvétaevés, narancshéjjal spriccelés, versenyivás vízzel (végén jól odabaszva a poharat, jelezve hogy teljesítve a feladat) - most még hangoskodtunk is. L'eau Fasse-t kineveztük először Sir L'eau Fasse-nak, aztán pedig (jelzem, 9-10 évesek voltunk) PinaSir L'eau Fasse-nak. Erre ő oda akart baszni a kezemre, én kirántottam alóra, nagyot szólt - de semmi több.

A hazai oktatásra, pedagógusokra oly jellemző, igazságos, és egészséges lelkületre valló konfliktuskezelés szép példáját fogjuk látni. A tanárnő itt egy huszas évei elején járó, arcra, kiterjedésre azonban jó ötvenesnek kinéző nő volt, aki már igen lámpalázas lett attól is, ha valaki csupán megszólította. Mindehhez csúnya is volt, és, gondolom én - most - aggszűz is. (Akkor még nem gondoltam ilyesmire, és nem tudtam, miket írt Freud). A gyerekeket nem vette emberszámba, tulajdonképpen egy félmondatban a gyerek és ember összehozása is elég perverzül hangzik az ő esetében, kérdéseinkre nem adott értelmes választ, alapvetően pedig megtiltott mindent. Vele a napközis elfoglaltságunk az volt, hogy ülhettünk az iskola aulájában a padokon és a kövön, míg minden más osztály kint focizott, játszott stb. A tanárnő eközben szerelemre lobbant egy emberileg hasonló minőségű, minket szerencsére nem tanító férfikollégája iránt, akivel ilyenkor jókat turbékoltak ránk "felügyelve". Az illető tanárúrról annyit, hogy - az akkori szóbeszéd szerint - végülis azért rúgták ki állítólag a suliból, mert egy alsó tagozatos lányt a hajánál fogva rángatott fel az igazgatói irodába, hiába, similis simili gaudet, ahogy Böhm úr is biztos megmondta volna.

Na szóval, szólt egyet az asztal, talán a poharak és az eszcájg is megcsörrent, senki nem vette észre, a pedagógusok gyöngye viszont ott termett, és azonnal intézkedett: elrángatott az asztaltól, a kajánkat nem ehettük meg, és odaállított a tanári asztal mellé, a következő 15-20 percre, amig az osztályunk, a tanárok és ő is befejezte az étkezést. Ez valami egészen durván szereptévesztett, tudatalattiból feltörő kivetülése lehetett a társadalmi életre való kondicionálásnak: nem kapsz enni, de nézd, hogy eszünk, és találgassa csak mindenki, miért vagy ideállítva, miért állítottalak ÉN ide!

Utána persze ellenőrzők elkérése, és máig előttem van, ahogy a dicsőségtől kivirult arccal, rövid, görbe, vödörszerű lábaival úgy-ahogy nagyokat lépdelve bevonul velük az irodába. Sose láttam ilyen boldognak. Jól, igazán jól bemutatta két kilencéves gyereknek, hogyan kell megoldani a problémákat.

Tanárnő! Őszintén jól esik nekem, hogy ennyivel örömet szerezhettem, remélem azóta már sikerült áttörnie a másik oldalra - amiről a The Doors is írt egy remek dalt.


32 komment

Címkék: intő pecsétes


A bejegyzés trackback címe:

https://intogyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr781638710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamatyko 2010.01.13. 16:49:49

Valakinek tartosan megviselte a csopp lelket az esemeny :-)

En kaptam annakidejen utemhangsulyos intot is:

"Villa'val ette a borso't"

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.13. 16:50:30

Először picit fura volt a már komcsi-mentesített pöcsét, de aztán most látom csak a dátumot :D

Nekem csak egyszer írtak be, de akkor már gimis voltam, és azért, mert már egy hónapja alig-alig jelentünk meg az órákon. Lehetett választani; intő vagy kicsapás :)

Žďárský 2010.01.13. 16:58:11

Tényleg hiánypótló. Ezt olvasva egy régi történet nekem is eszembe jutott, sajna dokumentumokkal már nem tudom alátámasztani.
90'-es évek, általános iskola. Akkoriban kerültek az első IBM-rendszerű számítógépek az intézménybe rendes monitorral, egérrel stb. Ilyenje még senkinek nem volt otthon, max pár ódi Commodore, úgyhogy igazi szenzáció volt. Nagy ritkán az intézmény páriái, vagyis mi gyerekek is hozzáférhettünk 45 perc erejéig. Egy ilyen alkalommal néhányan az osztályból elcsórták az egerekől a golyókat. Máig se értem mihez akartak velük kezdeni...
A lényeg, hogy néhány órán belül kiderült a dolog, s azt sem volt nehéz kitalálni, hogy mi voltunk. Azt persze nem tudták, hogy konkrétan ki, úgyhogy délutánra az egész osztályt bezárták a napközibe, hogy valljon a bűnös. Ennél kreatívabb információszerzési módszereik nem voltak, így aztán nem lett meg se a tettes, se a golyók, mi viszont hatig-hétig dekkoltunk az iskolában. Addigra a tanárok is elunták, s szépen mindenki mehetett haza. Az aggodalmaskodó szülők megnyugtatására és bűntudatunk fokozására pedig mindenkinek be kellett írni az ellenőrzőjébe egy olyasmi szöveget, hogy "a délutánt büntetésben töltöttem, mert elloptunk a ***** tanárbácsi (vagyis a számtech-tanár) golyóit" Aláírás, pecsét.
El lehet képzelni apám reakcióját egy ilyen beírásra...

Žďárský 2010.01.13. 17:03:10

Az csak most tűnik fel, hogy a képen az ellenőrzőben hosszú ú-val van írva a kulturálatlan... Hiába, amikor a pedagógiai alkalmatlanság találkozik a szakmai képzetlenséggel és igénytelenséggel...

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.01.13. 17:13:50

@Свобода: ezt a kommentedet a későbbiekben kirakhatjuk egy "alá nem támasztott" gyűjteményes postba? :D

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.13. 17:24:26

Fasza blog, asszem 4.-ben versenyeztem egyik haverommal, hogy ki kap több intőt, de nekem a legtöbb unalmas nem csinált házit típusú volt.

Burma · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.13. 17:37:29

Húú én is hány beírást kaptam ált suliba :)

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.13. 17:49:26

@Свобода: Bezzeg nálunk a szomszéd szoftvér fejlesztő volt, és lehetett átjárni hozzá már a nyolcvanas években tolni a PreHistoric-ot a 286-os erőművön :)

sorica123 (törölt) 2010.01.13. 17:50:52

@kakamatyko: Villával ette a borsóóóót? És mamád nem írt vissza, hogy itthon meg nem eszi a büdös kölke a tökfőzeléket...? Hajhaj, egyes tantónénik-bácsik nagyon képben tudnak lenni... az egyik kezdő (ilyentől kaptam akkora magyarázat nélküli maflást egyszer, hogy na), a másik hárításból lett tanár, valójában előbb azt kéne magáról elhinnie, hogy ember (mint a posztban szereplő nyanya), a harmadik öregszik kifele a szakmából (egyik aranyos, de egyre türelmetlenebb, kissé önritikahiányossá váló volt ofőm)...

Giorno Bon 2010.01.13. 18:03:48

Bár nekem nem sok beírásom volt, de azok gyöngyszemek. Legkedvesebb Biblia tanárunk olyan beírásokat volt képes létrehozni... na de majd küldök az oldal szerkesztőinek mintát. :)

Žďárský 2010.01.13. 18:08:31

@L'eau fasse: természetesen. Mellérakhatjátok azt is, amikor hetedikben az évfolyamról kettedmagammal nem vettünk részt az iskolai társastánc-oktatáson, akkor a fizikatanár (!) beíratta anyámnak, hogy "nem állt szülői hivatása magaslatán", amikor ezt megengedte...
Ilyenkor bánom, hogy nincsenek meg a régi ellenőrzőim:-)

Amúgy a nicked világbajnok:-)))

Penya666 2010.01.13. 18:10:11

@Krajcs:
Emelekeim szerint a prehistorik 1991ben jott ki. Szoval te idoutaztal?:)
Amugy majd enis kuldok be fasza beirasokat. Van egyket gyongyszem :)

Szaktanár 2010.01.13. 18:43:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a blog valóban remek, de a hiánypótlót kikérem magamnak:)

www.into.blog.hu

Szalacsi_Dezső 2010.01.13. 18:43:26

Dícséreteket is be lehet küldeni?
Én kaptam szóbeli ofő-it írásban.
:-D

Nicholas Flamel 2010.01.13. 18:53:00

@Szalacsi Dezső: érdekesen hangzik, persze, várjuk azt is :)

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.01.13. 19:00:15

@Свобода: wow :D
kösz a nick elismerést, remélem amúgy tényleg úgy kell ejteni, ahogy gondolom, mert franciául nem beszélek :)

holnap jön az egyik legjobb beírásom, figyeljetek :)

Szaktanár 2010.01.13. 19:05:39

@L'eau fasse: sztem az utsó e-t is ejtik, é-nek:) de a fene tudja, a franciatanárral nem voltam túl jóban, mint ezt az intőm is mutatja:)

into.blog.hu/2009/05/24/1_2074

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.13. 19:20:10

Ma már alsóban nincs is "beírás"....
Legalábbis mi nem adunk. A szülővel minden egyes nap beszélünk, találkozunk - minek.
Egyébként ez a beírásosdi ("villával ette a borsót"??? - még mindig röhögök :D:D) igazából a gyávaság és a problémamegoldó-képesség teljes hiánya. Ebbe aztán lehet menekülni, ha képtelen valaki normálisan fegyelmezni a gyerekeket.
94-ben ballagtam általánosból; alsó tagozatos koromból csak olyan emlékeim vannak, hogy ülünk néma csöndben, tök szürke és félelmetes minden (szándékolatlan rím! :)) és káposztafejekként kezelnek minket a köpenyes tanító nénik.
Oviból van meg az a brutál történet, hogy valaki bekakált (nem én! :D), de a tettes nem adta fel magát. Erre a jól képzett, gyermekközpontú óvónéni két lehetőséget ajánlott: vagy lehúzza mindenki a nadrágját/szoknyáját és egyenként végigellenőrzi azokat (tulajdon szemével és orrával!) vagy rendőrkutyát hív (!!!!) és az majd "kiszagolja". Hihetetlenül borzalmas volt az az óvoda...
Ráadásul: FAZÉK volt a jelem. (Lányként nagyon kellemes volt.)

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.01.13. 19:30:55

@Szaktanár: thx a nyelvi segítséget, viszont a linkeket légyszi mellőzd a jövőben, mert kénytelenek leszünk spamnek minősíteni. Tudjuk, ezek szerint te már előbb csináltál ilyen jellegű blogot, de az látványosan már egy ideje üzemen kívül van, ezt elismerjük, de a linkekből nem kérünk.

Kacifánt 2010.01.13. 19:31:36

@morrisal_: A fazék frankó! Én pasiként égtem hóvirággal. A beírásokhoz visszatérve, a párhuzamos osztályból hallottam olyan beírásról, hogy : Gyermekük órán olajos magvakat ropogtatott. =) A kreativitás felsőfoka.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.13. 19:35:49

@Kacifánt: hóvirág... hmm.... abba még erőltetetten belemagyarázhatjuk, hogy a FÉRFIAK adják nőnapra, stb.. :)
Na de fazék! Egy böhöm kislánynak még csak-csak, na de NEKEM! :)

Ez az "olajos magvakat ropogtatott", ez zseniális... :)

Kár, hogy én egyet sem tudok mondani. :(

Szaktanár 2010.01.13. 19:38:46

@L'eau fasse: hey hey hey! ennyire ne félj a konkurenciától:) ha elég jó a blogotok, akkor nem az én két szem linkem fogja tönkretenni, meg az a 15 ember, aki az elmúlt órában rákattintott és megnézte a blogomat. amúgy meg nincs üzemen kívül, csak perpillanat nem frissül, de fog, nyugi:)

Penya666 2010.01.13. 19:53:21

@morrisal_:
En fenyofa voltam. Es pasi. Mondjuk az semleges.

Taurusz 2010.01.13. 19:55:37

Hmmm... érdekes nekem is volt ilyen tanárnőm. Programozást tanított, csak sajnos tök hülye volt hozzá. Egyszer igazgatóit akart adni, mert akkor mentünk el a wc ajtó előtt a terembe menet, mikor kijött. Ja, és nem ő volt az igazgató, természetesen.

Žďárský 2010.01.13. 20:22:33

@morrisal_: Még örülhetsz, hogy nem köcsög....

A L'eau fasse egyébként úgy ejtendő, ahogy a nick gazdája szeretné, bár az "sz" a végén kicsit hosszabb, mintha magyar lenne. Az e-t akkor ejtenék, ha lenne rajt ékezet: è-t e-nek, az é-t pedig magyarosan é-nek

kakamatyko 2010.01.13. 20:49:49

@sorica123:
A beiras jogos volt, disznolkodtunk az ebedloben, csak keves volt a hely az ellenorzoben :-)

kiskacsafürdik 2010.01.13. 22:44:34

A tanárnő eközben szerelemre lobbant egy emberileg hasonló minőségű, minket szerencsére nem tanító férfikollégája iránt, akivel ilyenkor jókat turbékoltak ránk "felügyelve". Az illető tanárúrról annyit, hogy - az akkori szóbeszéd szerint - végülis azért rúgták ki állítólag a suliból, mert egy alsó tagozatos lányt a hajánál fogva rángatott fel az igazgatói irodába, hiába, similis simili gaudet, ahogy Böhm úr is biztos megmondta volna.

Pontosítanék: felsőtagozatos volt a minket sajnos tanító hajhúzó Stan, és végülis nem rúgták ki, sikerült rávenni a közös megegyezésre :)

És azt azért tegyük hozzá, hogy L'eau Fasse - ha hajhúzó Stan - erősen Pan-ra hasonlított.

kiskacsafürdik 2010.01.13. 23:00:05

bocsi, a "tanárnő" Pan :)

trash E46 2010.01.14. 00:23:22

Hát én csak ma találtam rá a blogra, de már űbergigalézermega kedvenc lett. alig várom már a sok-sok posztokat. hatalmas ötlet és megvalósítás. gratulálok

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.01.14. 15:36:28

@Szaktanár: jah ebben mondjuk igazad van, ezért nem szóltam be az első linkre, csak a második tűnt kicsit tukmálósnak :) meg ahogy elnézem, a tied inkább a cselekedetre koncentrál, a mienk meg a sztorira meg az annak fényében idióta beírásokra, szóval az átfedés se akkora :D

@kiskacsafürdik: még az is meglehet :P
süti beállítások módosítása