Intőgyűjtemény

Intők, figyelmeztetők, rovók, beírások, csak a legjobb fajtából.

Beküldés, valamint
intogyujtemeny@gmail.com

Kommentek

  • Kollár László: Valamennyi tancsi' társam nevében köszönöm, hogy felmerült benned, miszerint eg... (2015.11.13. 13:53) Gyűjteményes képnélküli 1 :)
  • sorica123 (törölt): @SCUMM: jaj, ez a káromkodósdi az agyamra megy nekem is. Ha úgy gondolom, hogy ... (2011.01.06. 16:50) Sátán és rock
  • Hagrid: Istenkirály a poszt az elejétől a végéig! Csak hogy stílusos legyek...:-) (2011.01.04. 20:27) Sátán és rock
  • Utolsó 20

Licenc

Creative Commons Licenc

2010.11.06. 15:34 L'eau fasse

A vélemény, mint olyan

A mai történet nem intővel, hanem egyessel végződött, ennek ellenére igen érdekes tanulságokkal szolgál mindenki számára. Általános iskola, nyolcadik osztály, erkölcstan óra (keresztény suli), éppen az eutanáziáról volt szó előző órán, az ominózus napon pedig feleltetés. A tanár felszólítja az egyik lányt (legyen mondjuk Réka az álneve, olyan úgyse volt az osztályunkban):

- Na Réka, mi a véleményed az eutanáziáról?
- Hát, szerintem teljesen rendben van, ha egy ember annyira beteg, hogy már csak a halált várja, miért tagadnánk meg tőle a segítséget? (Még folytatta egy szűk felelés erejéig a - nyolcadikoshoz mérten - kifejezetten jól felépített érvelést.)

Erre a tanár vörösödő fejjel:

- Nem a véleményedre voltam kíváncsi, hanem arra, hogy mit tanultunk! Van még valami hozzáfűznivalód?
- Nincs.
- Akkor ülj le, egyes.

Most attól függetlenül, hogy ki mit gondol az eutanáziáról, szerintem ez a párbeszéd kiválóan illusztrálja, hogy milyen begyepesedett, tekintélyelvű, semmire sem jó zombiképzés folyik hazánkban a gondolkodásra és érvelésre tanítás helyett. Na jó, talán a "semmire se jó" kitétel nem állja meg a helyét: nekem átjött az erkölcsi tanítás, ebben az országban, ha véleményed van, és el is mered mondani, jól meg fogod szopni. Más kérdés, hogy leszarom.


273 komment

Címkék: vélemény egyes eutanázia tekintélyelv


A bejegyzés trackback címe:

https://intogyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr502428521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 04:46:22

Namostakkor (gyk én vagyok a szerző):

1. Akik a keresztény iskolákat szidják általánosságban: ez nem csak a keresztény iskolákban megfigyelhető jelenség, csak én éppen olyanba jártam. Itt jegyezném meg, hogy szakmai szempontokból amúgy egy kiváló intézmény volt, sőt, az adott tanár is kifejezetten jó volt, csak voltak ezek az autoriter hülyeségei.

2. agenT, Húsleves, stb: ha itt csak olyan véleményt hangoztathatnátok, ami nekünk tetszik, akkor nem szaroznánk, kitiltanánk titeket a rákba. Tegyétek félre a paranoiákat, azért az eutanáziával és erkölcstan órával írtam le az eseményeket, mert ott, és szó szerint így történtek. Ha töriórával és holokausztozással történt volna meg, akkor azt is leírtam volna, csak gondolom az Index nem rakja ki a címlapra.

@Mizantrop: szerintem ritkaságszámba mész, szerencsém, hogy én gimibe már egy olyan helyre jártam, ahol a gondolkodás és a kételkedés az alap (na meg hogy a természettudományos tanáraink rohadt jók voltak általánosban is). A véleményemet továbbra is fenntartom, zombiképzés van (egészen a felsőoktatás végéig amúgy), nem kell magadra venni, nem a te hibád, örülök, hogy küzdesz ellene.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 07:18:47

@MacChicken:

Nézz utána a holokausztnak, utána ismételgess jobbikos-gárdista-nyilas ökörségeket!

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 07:28:28

@Antifaszok Réme:

"Szerintem sem az 1918-as őszirózsást, se az 1919-es Tanácsközit, se az 1948-tól lévő népi demokráciát nem kell tanítani. Mindhárom ugyanaz a hülyeség."

Miért ne kéne tanítani történelmi eseményeket?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 07:29:21

@Turulsólyom:

Ha valóban történész lennél, nem kérdeznél ilyet.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 07:32:20

@Unreachable:

Ráadásul a németek precíz emberek, ők alaposan dokumentálták gyilkosságaikat. S bár aztán igyekeztek sok mindent elégetni, nem sikerült mindent.

Még arról is precíz szám van, hogy vitéz beszary Horthyék hány magyar zsidót adtak át legyilkolásra a németeknek.

Mikrobi 2010.11.07. 07:39:27

Ez hogy van? Megtanítanak valamit, aztán mégis a gyerek véleményét kérdezik? Mert amíg még nem tanulnak egy témáról, addig lehet véleményt mondani, de feleléskor matekórán sem azt kérdezik, hogy véleménye szerint hány fokos a derékszög!
Aljas hazugság ez a poszt, sima hangulatkeltés!

ifjabb Hábetler János 2010.11.07. 08:14:26

Nem vagyunk egyformák. Én, mint gyakorló tanár, ha NEM AKAROK elégtelent adni, akkor kérdezek véleményt, hiszen erre EGYSZERŰEN NEM LEHET egyet adni, hiszen mindenkinek KELL, HOGY LEGYEN saját véleménye, amit valamennyire TISZTELNI ILLIK. Ha a történet igaz, a kolléga egyszerűen hülye, függetlenül attól milyen iskolában tanít.

Mózsi bá (törölt) 2010.11.07. 08:15:41

@Birca Maxval: Bocs, de ekkora ökörséget még nem olvastam. Pap lépett be az ajtón? És sürgős ügyben szeretett volna beszélni a feleségével? És nem vicc, hanem igaz történet? Keresztény Katolikus papnak nem (a kép kicsit árnyaltabb) lehet felesége. A Református lelkészt meg ugyebár nem papnak hívják.
Fogalmazz pontosan, hogy ne nézzenek gyengén elméjültnek.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 08:26:29

@Mikrobi: igen, pontosan ez történt. Előző órán megtanították nekünk a hivatalos véleményt, utána meg feleltetés gyanánt úgy tett, mintha a mi véleményünkre is kíváncsi lenne. A derékszög nem vélemény, hanem tény, az eutanázia elutasítása/támogatása pedig egy le nem zárt vitához tartozó magatartásformák, és még ha azt is akarja belénk nevelni az iskola, hogy ezek közül az egyiket elfogadjuk követendőnek, akkor se a vita elfojtása a megoldás.
A kommented második felével kapcsolatban maradjunk annyiban, hogy nekem nincs szükségem arra, hogy hazugságokat posztoljak :D

MacChicken (törölt) 2010.11.07. 08:29:25

@Birca Maxval: Kicsit szerintem felreertetted a kommentemet. Nos helyettesitsd be a holokauszt szot mondjuk az osrobbanassal. Mondjuk annak tagadasat jelenleg nem buntetik, mondjuk, hogy igen. En nem konkret dologrol beszeltem, hanem altalanossagban. Miert ne lehetne barkinek onallo velemenye barmirol is? Hogyan lehet a velemenyt buntetni? Ez liberalis? Szerintem nem.
Ne tamadj rogton, nem tagadtam a holokausztot, de ha tennem, ugy gondolom ahhoz is lenne jogom egy demokraciaban.

Kalmár 2010.11.07. 08:45:17

@stefan75: Ebből egy fél szó sem igaz.
Nekem mindkét gyermekem katolikus suliba jár.
5 .ben vittük át a nagyobbikat és ott kezdett a kicsi.
Egy jelentős különbséget látok.
Nincs olyan elmebteg szintű káromkodás, cigizés, és egymás verése mint ahonann elhoztam őket.
Kb annyi a szigorúság, mint az én gyerekkoromban.
Rossz mese ez a középkori zárda sztori.
Arra jó, ha valaki hangulatot akar kelteni a vallás és az egyház ellen.
Természetesen, ahogy a világi iskolában úgy az egyháziban is lehet ostoba tanár.
Pont arról írtam, hogy emiatt együgyüség általánosítani.
De persze te tudod a tényeket az egyházi sulikról, nem én......

[c] 2010.11.07. 09:45:46

@beeble: Nos, én liberális vagyok, és el tudom fogadni, ha valaki más véleményen van - például a euthanáziáról. Ami viszont nem jelenti azt, hogy el kell fogadnom, ha az én véleményemet nem fogadják el...

[c] 2010.11.07. 09:49:33

@Turulsólyom: Ideológiailag képzetlen vagyok, úgyhogy nem tennék erre vonatkozóan mély kijelentéseket, mindenesetre: képviselni szerintem senki nem képviseli, már ha pártokra, politikusokra gondolsz. Meg sok léhűtő sem, aki látszólag képviseli.
A liberalizmus az én olvasatomban azt jelenti: "addig terjed a szabadságom, amíg másét nem korlátozom".

MoKiLoK 2010.11.07. 09:54:31

Nos, én a tanár helyében csak megkérdeztem volna a kedves Rékát, hogy ha netalán az édesanyja feküdne otthon többszörös áttételes rákkal fájdalmak közepette, akkor ilyen alapon lenne-e olyan tökös, hogy egy méreginjekcióval megszabadítja a további szenvedéstől?
Kicsit elgondolkodott volna az eutanáziáról.
Ugyan melyik kommentelő van olyan bátor, hogy egy szeretett hozzátartozóját gyakorlatilag megölje, mégha átvitt értelemben is (értsd: megengedi, hogy mondjuk levegyék a lélegeztetőgépről)?

nemecsek ernő áruló 2010.11.07. 10:27:56

@Birca Maxval: Ettől függetlenül a kereszténységnél károsabb eszme nem nagyon létezik az univerzumban.

nemecsek ernő áruló 2010.11.07. 10:29:33

@antiszociális exlúzer: Igen, ez a VALÓDI liberalizmus lényege. Nem az az ordas faszság, amit a tévében, meg a szadeszban annak neveznek.

nemecsek ernő áruló 2010.11.07. 10:33:30

@Turulsólyom: Senki! Ma magyarországon van
- egy kommunista párt, aki polgárinak vallja magát
- egy nemzeti szocialista
- egy szegfüves tettei, és szavai alapján eszme rendszere szempontjából behatárolhatatlan
- egy súlytalan

Nincs liberális párt, nem volt, és tartok tőle nem is lesz, mert a valódi liberalizmust nem lehet populista módon képviselni, így soha nem szavazna rájuk senki.

nemecsek ernő áruló 2010.11.07. 10:38:15

@MacChicken: Én személy szerint a holokauszt-tagadást semmi mással nem büntetném, csak az auschwitzi munkatáborban kellene végig mennie a delikvensnek felragasztott szemhéjakkal, hogy biztosan ne tudja becsukni a szemét, és lásson minden apró részletet. Ha utána is tagad, akkor simán hülye, akinek kezelés, és féltő gondoskodás kell egy zárt intézmény falain belül.

balfék 2010.11.07. 10:39:44

@MoKiLoK: Volt már , hogy saját anyja ölte meg a gyerekét . Tehát a válasz a kérdésedre, lenne olyan , aki beadná és beadatná azt az injekciót.

balfék 2010.11.07. 10:41:37

@Gerzsonka: Egy tagadót a tények sohasem zavarták. Azt mondaná, hogy filmdíszlet az egész.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 10:44:45

@MoKiLoK: még mindig jobb lett volna, mint ami történt, de mivel a tanár feladata a korrekt érvelés tanítása, ezért nézd meg az alábbi linket:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Érvelési_hibák#Egy.C3.A9b_kateg.C3.B3ri.C3.A1k

Spanish VVax 2010.11.07. 11:00:17

Az összes holokauszttagadónak egyetlen egy dolgot ajànlok: behatòan tanulmànyozza a nürnbergi perben elhangzott nàci tanuvallomàsokat, Meg ùgy àllt. a per anyagàt unblock. Nem a nazi honlapokròl Meg Irwing könyvekböl kellene infot meriteni.....

samer 2010.11.07. 11:10:58

Már meg sem lepődöm, vasárnap fikázzuk a keresztényeket. Kérdéses ez az egész. (Valaki állít valamit ami esetleg nem is úgy volt?) nekem úgy tűnik vihar a biliben, mert ha így lenne, nyugodtan elvihetné a gyerekét, nem pisztollyal kényszerítették arra, hogy odajárassa. Világi iskolákban majd megtanulná mi az igazi élet, apuka anyuka meg sírna, hogy mit meg nem tesz a gyereke a jobb érettségi jegyekért...
Szerintem menjetek ki és élvezzétek ezt a szép időt.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 11:16:20

@Spanish Vax: @balfék: @Gerzsonka: és a többiek: ti is szeretitek a dogmákat, én úgy látom. Miért veszitek úgy, hogy egy csoport történész 100%-ig igazat mond, míg egy másik 100%-ig hazudik? Honnan tudjátok? Ott voltatok 65 éve? Én nem foglalok állást, mert nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy a világon nem csak egy ronda népirtás történt, ellenben csak egyet tolnak minden nap a pofánkba, mintha mi, a mai fiatalok írtuk volna alá a zsidótörvényeket, vagy deportáltuk volna az etnikumokat, hogy utána gázkamrákban (vagy nem gázkamrákban, hanem a kényszermunkától) elpusztuljanak.

samer 2010.11.07. 11:20:37

@Gerzsonka: de a liberalizmus, és mondanál példát, hogy miért káros?

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 11:21:34

@samer: szövegértés esetleg? Nem a keresztényeket fikáztam, hanem általánosan ezt a tekintélyelvű majomkodást, hogy véleményes témákban csak egy véleményt fogadunk el (meg hogy vicceskedve "mi a véleményed" aztán felháborodunk, ha esetleg tényleg van). Ez minden iskolafajtában fellelhető, én egy keresztényről tudok írni, mert oda jártam, ez van.

KenSentMe 2010.11.07. 11:25:49

@antiszociális exlúzer: Ennek a liberalizmusnak egyébként az egyetlen kérdése, hogy "korlátozzam-e az én szabadságomat korlátozni kívánók szabadságát"

A holokauszttagadással és a náculással egyébként annyi a baj, hogy lehet rájuk tömegeket találni. Pont most nézegettem egy IQ táblázatot, hogy a teljes lakosság 20%-nak van az IQ-ja 87 alatt. Na most, ha ezeket egyszer fanatizálták, te sosem fogod tudni elmagyarázni nekik, hogy nem a gonosz zsidók irányítják a világot, meg hogy demokráciában élni milyen jó.

Bármilyen szomorú is, néha a hatalom feladata, hogy megvédje a saját polgárait a saját hülyeségüktől.. és akkor vagyunk szerencsések, ha ezt nem viszi túlzásba.

[c] 2010.11.07. 11:26:31

@MoKiLoK: Nos, édesanyám két hete halt meg rákban. Mindig is rettegett attól, hogy nem hagyják majd elmenni és hetekig-hónapokig kínozzák, csak hogy egy kis időt nyerjenek vele - még több fájdalomnak...
Szerencsére (ez az egyetlen pozitívum, amit az egészben találni) maga a halál gyorsan jött (igaz, előtte hosszú évekig betegeskedett).
Szóval, most így belegondolván: igen, lenne hozzá lelkierőm, a passzív euthanáziához legalábbis. Iszonyú volna, de hogy az elkerülhetetlent tologatják brutális kínokat okozva (mint párom egyik rokonának, akinek több amputáción kellett átesnie a halála előtti néhány hétben), az még iszonyúbb.

balfék 2010.11.07. 11:29:03

@L'eau fasse: Tehát , akkor a felmenőim egy része a történészek dogmáiban váltak csak füstté. És akiknek volt szerencséjük visszajönni ők is csak a történelem könyvből tudják mi történt velük.

[c] 2010.11.07. 11:32:19

@MoKiLoK: Hozzátenném: lehet nem egyetérteni Rékával, de a gond nem ez, hanem hogy mi a nyavalyának kérdezik a _véleményét_, ha nem lehet neki olyan...

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.11.07. 11:33:31

Jobban belegondolva az esetbe, tulképp be kell lásam, korrekt kis iskoláról vn benne szó. Valóban az életre neveli a diákot.

Remélhetőleg így minden különösebb trauma nélkül megtanulj, hogy igen, legyen véleménye, de azt tartsa meg magának, és a megfelelő helyen, a megfelelő időben, az aktuálisan elvárt véleményt adja elő.

Réka időben megkapta a megfelelő tanítást, ha ezt belátja, elfogadja, akkor sikeres, elégedett, boldog ember lesz.

Irigylem. Nekem tizensok évvel később sem igazán sikerült kellőképp magamévá tenni ennek a tanításnak a lényegét...

Mózsi bá (törölt) 2010.11.07. 11:33:51

@L'eau fasse: Szerinted is fura, hogy nem trianonról (így kis betűvel) beszélnek a magyarok? Szerinted is fura, hogy egy olyan országrablásról, ami az egész világon egyedülálló, soha egyetlen szó sem esik a médiában? Szerinted is fura, hogy az elrabolt területeken meggyilkolt Magyarokról alig-alig hallani?

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 11:40:58

@balfék: nem, de könnyen el tudom képzelni, hogy nem minden 100%-ig úgy volt, ahogy a túlélők előadják/ahogy a történelemkönyben le van írva, és ezt a történészek feladata megvitatni, nem pedig az idióta politikusoké, akik a zsidók félelmeire rájátszanak. Ettől függetlenül akárhogy is végeztek velük, undorító dolog volt, és nem szabad, hogy mégegyszer megtörténjen. Viszont az állandóan erőltetett témák állandó vitákat fognak szülni, és ezek állandó jelleggel sérteni fogják az érintettek érzéseit, ez van. Biszku is sérti sok embernek az érzését, de igaziból szerintem az emberek jó része elégedett a tudattal, hogy az a vén szar hamarosan meg fog dögleni.

MoKiLoK 2010.11.07. 11:45:44

@antiszociális exlúzer: Nagyon sajnálom, ami történt, bár a szüleim még élnek, de veszítettem már el hozzám közel álló személyt.
Írtad, hogy hosszú betegség után jött el a hirtelen halál és utólag támogatnád a passzív eutanáziát.
Csak egy kérdésem lenne: melyik az a pont, az a pillanat a betegsége során, amikor erre hajlottál volna? És nem lenne bűntudatod (bár így utólag már nehéz, a történtek fényében), hogy idő előtt döntöttél és talán lett volna még remény (mondom, ez akkor érvényes, ha megtetted volna)?
Statisztikailag bőven belefér, hogy valaki engedélyezi az eutanáziát és a rákövetkező napokban megtalálják a gyógymódot. Tudnál utána nyugodt életet élni abban a tudatban, hogy ha vársz, akkor akár fel is gyógyulhatott volna (mondom, mindez teoretikus)?

Selli69 2010.11.07. 11:51:45

@MoKiLoK: Pl. én. Feltéve, hogy nem kapok érte életfogytot. És ez utóbbi jelzi, hogy önző vagyok. Pont, mint azok, akik nem adnák be azt az injekciót a szerettüknek, aki már csak üvölteni tud a fájdalomtól, vagy már azt se.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 11:59:42

@Mózsi bá: szerintem a huszadik századi magyar történelem fényében egyáltalán nem furcsa, csak gusztustalan. Az ilyen "egyedülálló a világban" kijelentésekke meg érdemes vigyázni, mert ha az ember tényleg végignéz mindent, akkor mindenhez lehet hasonlót találni :)

[c] 2010.11.07. 12:01:00

@MoKiLoK: "Csak egy kérdésem lenne: melyik az a pont, az a pillanat a betegsége során, amikor erre hajlottál volna?"

Ha erre kér.

Egyébként nekem is vannak kétségeim, ahhoz hasonlóak, amit te kérdezel most tőlem. Azt hiszem, ha bármily csekély remény pislákolna még, én sem tartanám helyesnek. De ez végstádiumú rák volt.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:06:44

@Mózsi bá:

"Bocs, de ekkora ökörséget még nem olvastam. Pap lépett be az ajtón? És sürgős ügyben szeretett volna beszélni a feleségével? És nem vicc, hanem igaz történet? Keresztény Katolikus papnak nem (a kép kicsit árnyaltabb) lehet felesége. A Református lelkészt meg ugyebár nem papnak hívják.
Fogalmazz pontosan, hogy ne nézzenek gyengén elméjültnek."

Tehát szerinted a katolikuson és a reformátuson kívül más keresztény felekezet nem létezik?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:07:51

@MacChicken:

A holokauszttagadás büntetésének POLITIKAI prevenciós oka van, de szerintem ezt te is tudod.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:09:32

@Mózsi bá:

"Keresztény Katolikus papnak nem (a kép kicsit árnyaltabb) lehet felesége."

S még ebben sincs igazad. Valójában vannak nős katolikus papok is, bár valóban ritkák. A katolikus papok 98-99 %-a valóban nőtlen, de 1-2 % nős.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:10:22

@Gerzsonka:

Ez a te szubjektív véleményed, amihez jogod van. Az én véleményem ezzel pontosan ellentétes.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:11:59

@Gerzsonka:

Volt liberális párt. A Fidesz is az volt 1993-ig. S az SZDSZ mindig az volt. Sőt az MDF is az volt utolsó 2-3 évében.

balfék 2010.11.07. 12:12:41

@L'eau fasse: És ahhoz mit szólsz, hogy én meg már azt unom, hogy egy állítólag létezett ember állítólagos kivégzését naponta emlegetve, (aki ráadásul még túl is élte) az emberek félelmeire rájátszva saját pecsenyéjüket sütögetik a keresztény biznisz keretén belül. Tudod , aki Krisztus létezését elfogadja , de a holkausztot bizonyos fenntartásokkal fogadja nálam egyáltalán nem hiteles személy. Tudod a holokausztot átélt emberrel már találkoztam, de olyannal , aki találkozott Jézussal még nem.

OftF 2010.11.07. 12:13:18

Nálunk a melóhelyemen a főnökömmel működik köztünk a véleménycsere. Bemegyek a főnökhöz a véleményemmel, s kijövők az övével. Na ez a poszban lévő tanár és tanítvány között nem működött. Karó.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:15:47

@L'eau fasse:

Szerintem ismerkedj meg a történettudomány módszertanával előbb, s aztán hányj ide sületlenségeket...

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:17:54

@Mózsi bá:

A trianoni békeszerződése sem nem egyedülálló, sem nem szörnyű. Valójában több embernek pozitív, mint amennyinek negatív.

Az összetákolt Nagy-Magyarország tarthatatlan volt tovább, ez az igazság.

Mózsi bá (törölt) 2010.11.07. 12:41:04

@Birca Maxval: Ezért írtam, hogy kicsit árnmyaltabb a kép. 1988-ban nem volt nős Katolikus pap Magyarországon. Szóval újfent megjegyzem, gondolkodj, mielőtt ostobaságokat írsz.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.11.07. 12:42:44

kurva egyház. kérem kapcsójja ki!

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 12:43:40

@balfék: egyetértek :), de nem tudom mit nem értettél meg abból, amit mondtam, nem állítottam, hogy a holokauszt nem történt meg, hanem, hogy mivel még a történészek is vitatkoznak rajta, ezért nem áll szándékomban állást foglalni, hogy hány ember, és milyen módon halt meg, és nem tetszik, hogy ezt törvénybe akarják foglalni. A népirtást hülye, aki tagadja, de ha valakit izgat a számháború, hadd élje ki magát.

Mózsi bá (törölt) 2010.11.07. 12:44:52

@Birca Maxval: "Az összetákolt Nagy-Magyarország tarthatatlan volt tovább, ez az igazság."
Azért, mert szerinted ez az igazság, még természetesen nem ez az igazság. Az igazság az, hogy bődületes idiótaságokat írsz. Akinek ekkora sötétség van a fejében, arra értelmetlen szót is pazarolni.
Buta vagy és tanulatlan. Ez bizony nagy igazság.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:45:01

@Mózsi bá:

"Ezért írtam, hogy kicsit árnmyaltabb a kép. 1988-ban nem volt nős Katolikus pap Magyarországon."

De bizony volt. Nézz utána, mielőtt kevés ismereteddel másokat fölényesen kioktatsz.

Celtic 2010.11.07. 12:45:23

@Unreachable: +1. Masik kedvencem a "nem is x millio volt, csak x/2 millio" WTF? Egy aldozat is szornyu artatlanul, most azzal ervelni, hoyg a sokmillionak csak a fele volt...Nagyapam hazajott a Don-kanyarbol (igaz, csak 1949 elejen, de ez msot lenyegtelen), tehat mondjam azt, hoyg nem is volt halott a Don-kanyarban, mert az en nagyapam is hazajott? Nevetseges ilyennel ervelni. Csak a hideg kiraz nevetes kozben.

Celtic 2010.11.07. 12:46:26

@ozirisz: Ez sztem Kreten-magazin...

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 12:46:46

@Mózsi bá:

Pedig az. Nagy-Magyarország csak mint a Habsburg-Birodalom része volt fenntartható. Kossuthnak is ez volt a véleménye. Én nem tehetek róla, hogy ismeretszerzés helyett te inkább másokat pocskondiázol...

Kalmár 2010.11.07. 12:47:03

Jópofa, hogy vasárnaponkét jut egy keresztényfikázó blog.
A kiegyensúlyozottság jegyében kérnék szombatonként antiszemita zsidófikázást, páros hetenként pedig Allah karikatúrákat.

Mi a fene bajotok van, hogy létszükséglet az egyház rugdosása?
Ráadásul ilyen sekélyes írással.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 12:51:47

@Birca Maxval: én nem az az ember vagyok, aki az ilyen magasztos hangvételű szókapcsolatoktól hanyatt dobja magát. De ha már itt tartunk - kutatásmódszertant a budai oldalon is tanítanak - a tudomány azért tudomány, mert a téziseit aláveti a falszifikáció próbájának. Ha egy tudományos tézist valaki törvényes keretek között cáfolhatatlannak kiált ki, akkor onnantól nem tudományos tézisnek, hanem vallásos dogmának hívjuk. Ez érvényes kell, hogy legyen a történelemtudományra is, különben ne hívjuk tudománynak.

Celtic 2010.11.07. 12:52:22

@MoKiLoK: En. Lattam nagyapam haldoklasat (prosztatarak), amikor mar fel eve csak magatehetlenul es (a gyogyszereknek hala) ontudatlanul fekudt a agyban, akkor nagyon orultem volna, ha megszabadtijak a szenvedeseitol (es ezzel egyutt nagyanyamat is, nem volt egyszeru neki a tyukok, disznok, vetemenyes mellett nagyapamat is apolni, folyamatosan vigyazni ra).

Amig csak fajdalmai voltak (fajt a laba mar ket eve), addig term. nem. De amikor mar fel eve volt a fenti stadiumban, akkor igen. Szerencsere fel ev utan tavozott is.

Ez mondom ugy, hogy ha egy fikarcnyi esely is lett volna a felgyogyulasara, eszembe se jutott volna az eutanazia. De igy, hoyg fel evre elnyujtott haldoklas volt...

stefan75 2010.11.07. 12:53:25

@Kalmár: Bentlakásos az iskola? Ha nem, akkor még nem tudsz semmit.

Ha esetleg majd valamelyik komolyan vehető katolikus iskolába adod be a gyereket, ahonnét félévente kétszer mehet haza, akkor majd cifrákat fog mesélni. Olyan cifrákat, hogy nem is fogsz neki hinni, és majd felpofozod, hogy mit hazudozik összevissza.

Tapasztalatból beszélek.

Celtic 2010.11.07. 12:58:06

@L'eau fasse: Olvass mas ujsagot is. Eleg gyakran van szo:
- ormenyek torokok altali nepirtasarol
- ruandai nepirtasrol
- ukrajnai ehezesrol
- delszlav konfliktusrol

Csak ezek tolunk tavol tortentek es/vagy nincs egyetertes benne. A holokauszt itt tortent es minden erintett egyetert benne.

(A fentiek csak azok, amikrol az utobbi egy evben olvastam _ujsagban/neten_ , tehat nem specifikus konyvben/honlapon.

Celtic 2010.11.07. 13:01:36

@MoKiLoK: nemnem, hirtelen sose talalnak gyogymodot. Foleg a rakra nem. Ha talalnak, az nagyon hosszu kiserletezes eredmenye es ha meg is van _elmeletileg_ a gyogymod, megint nagyon hosszu ido, amig bevizsgaljak, tesztelgetik es gyartani kezdik.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 13:23:33

Egyébként - hogy szóljak már az eutanáziáról is - a passzív eutanázia mindenkinek joga, a keresztény etika sem gondolja másképp. Viszont az aktív eutanázia gyilkosság, s súlyos visszaélésekre ad lehetőséget, azaz mindenképpen fel kell lépni ellene.

Az én kutyám (nem ember, KUTYA) 2006-ban nagyon beteg volt, csontsoványra lefogyott, alig bírt mozdulni, véreseket pisilt, kakált. Orvos véleménye: rák végső stádiumban, legjobb "elaltatni". "Elaltatás" helyett hazavittük. Minden nap csináltunk színhúsból levest, apróra vágtuk a csirkemellet, adtunk neki immunerősítő szereket. Nagy nehezen, kézzel a szájába téve a húst, evett. Három hét múlva visszajött az étvágya. Lassan bár, de futni is kedve lett. Fél év múlva az orvos azt hitte, hogy új kutyám van.

2008-ban halt meg hogy csak az utolsó 3 hetében volt rosszul. Szívelégtelenségben halt meg végül 5 másodperc alatt: felébredt, fejét felemelte, majd visszazuhant és halott volt.

Szóval "eutanázia" helyett élt plusz 2 évet, ebből másfél hónapot leszámítva viszonylagos egészségben, boldogan.

zsitva 2010.11.07. 13:39:13

Buta és erőszakos volt a tanár.
Nem tudta a vélemény szó tartalmát, jelentését de használta a szót mint részeg parasztbácsi a kocsmában a hetedik nagyfröccs után.
----------
Ismerősöm egy budai - elitnek tartott - gimnázium világi tanácsának (valamilyen vegyes szülői-tanár irányítótestület vagy mi) tagja.
Múltkor mondom neki milyen jó nektek, az egyházi gimnáziumokban mennyivel jobbak a tanárok mint az önkormányzatiban.
Azt mondja tévedsz. egyelőre ott tartunk mint a komcsik 1952-ben. Lecseréltük a tanári kart hithűbbekre (vallásosokra) az elmúlt 8 évben de még nagyon nem minőségi a tanári karunk. Katolikusnak már nagyon katolikusok, de tanítani még nem nagyon tudnak.
Mondtam neki ne keseredjen el, pár év és az első hithűbb tanári gárdát majd lecserélik hithű de már tanítani is tudó tanárgenerációra.
Azt mondta ez igaz, de akik az átmeni időben ott tanulnak/tak azokon ez már nem segít.
Ez is igaz, ők így jártak.

Nicholas Flamel 2010.11.07. 13:48:31

@zsitva: hát az egyházi gimnáziumokban semmivel se jobbak a tanárok, mint az önkormányzatiban. soha nem is voltak jobbak, miért lettek volna azok? uazt a pénzt kapják, ráadásul elég durva kontraszelekció megy: véletlenül a tanárúr felesége is ugyanott tanít, a nagybátja "oktatási technikus", a stréber csicskagyerek tanárképző elvégzése után fél évvel hogy, hogy nem osztályfőnök lesz az alma materében...

skip22 2010.11.07. 13:49:58

Az önálló vélemény nagy luxus, különösen tekintélyuralmi rendszerekben.
Ezekben ugyanis a polaritás lehetősége is megkérdőjelezi a tekintély hatalmát, ezért csírájában elfojtandó...

MoKiLoK 2010.11.07. 13:53:20

@Celtic: "Ez mondom ugy, hogy ha egy fikarcnyi esely is lett volna a felgyogyulasara, eszembe se jutott volna az eutanazia. De igy, hoyg fel evre elnyujtott haldoklas volt..."

Sajnos előre szinte soha nem lehet tudni, hogy mikor hal meg a beteg. Utólag látod, hogy fél évet szenvedett, tehát ilyenkor jogosan gondolsz arra, hogy már az elején jobb lett volna ennek véget vetni (ha engednék a törvények), de az elején egyszerűen nem tudhattad, hogy még meddig fog szenvedni. És ez a gond, az eutanáziával kapcsolatban szinte mindig csak utólag okos az ember (már egy fél évvel ezelőtt megszabadíthattam volna a szenvedéstől).
Bizonyítottan vannak olyan esetek, amikor emberek szó szerint a végső stádiumból gyógyultak fel (bár nagyon-nagyon kevésről tudunk), hogy ezek csodák voltak-e vagy csak emberi akaraterő kérdése, az teljesen mindegy, a lényeg, hogy a remény mindig ott van, amíg ténylegesen meg nem hal valaki. És én ezért tartom az eutanázia bármilyen formáját elfogadhatatlannak.

MacChicken (törölt) 2010.11.07. 14:09:40

@Gerzsonka: Utana meg lehetne egy korutat tenni a palesztinok altal lakott teruleteken, Irakban, Afganisztanban is. Ott is erdekes dolgok folynak. Csak most az legalis...

humániákus 2010.11.07. 14:36:29

@MoKiLoK: Például én, ha hiszed, ha nem. És nekem is jól esne majd adott esetben. Nézd csak meg a nickemet; és nincs szmájli!
Csak mi újkori keresztények vagyunk úgy oda az életért... pedig ha egyszer úgyis meg kell halnunk, akkor minek húzni mindenáron?
Zrínyi, meg Dugovics Titusz nem nyavalygott ennyit, pedig nem is voltak lélegeztetőgépen.

Sadist 2010.11.07. 14:44:19

"kiválóan illusztrálja, hogy milyen begyepesedett, tekintélyelvű, semmire sem jó zombiképzés folyik hazánkban"

Hazánkban helyett írhatod azt, hogy egyházi iskolákban.

MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2010.11.07. 14:50:14

A kérdés a leányzó véleményére irányult. A tanár, meg azt akarta hallani, mit ő jónak gondol.
Néha az emberek bizony konfrontálódnak, ha megmondják a véleményüket.
Különösen, ha ezt egy egyházi iskola tanárának mondják meg, eutanázia ügyben.
Megjegyzem, hol itt az ok a meglepetésre? Pár száz éve még divatban volt, a "Nem hiszel Jézusban? Irány a máglya!" felfogás.

Ami meg az eutanáziát illeti, nem éppen a választás lehetőségével él az, aki nem szeretne fél évet döglődni 4 fajta rákkal, félájultra gyógyszerezve, hogy valahogy el tudja viselni a fájdalmait?

Sadist 2010.11.07. 14:52:57

@Kalmár: Álomvilágban élsz. Az egyházi iskolákban is ugyanúgy káromkodnak, cigiznek, szexelnek, vagy akár drogoznak is, mint egy állami intézményben. Csak ha ilyen egy egyházi iskolában fordul elő, az nem csak megelőzendő probléma, hanem álszentség.
Ehhez még hozzájön az is, hogy sok szülő azért adja egyházi iskolába a gyerekét, mert ő maga nem tudta megnevelni, és azt gondolja, hogy majd egy tekintélyelvű egyházi iskolában majd sikerülni fog.

Art Mooney 2010.11.07. 15:03:16

a posztból csak az intő és az igazságtartalom hiányzik.

remélem, ezzel már összejött a piros bögre.

Húsleves 2010.11.07. 15:03:27

@L'eau fasse:
"ha itt csak olyan véleményt hangoztathatnátok, ami nekünk tetszik, akkor nem szaroznánk, kitiltanánk titeket a rákba. Tegyétek félre a paranoiákat, azért az eutanáziával és erkölcstan órával írtam le az eseményeket, mert ott, és szó szerint így történtek. Ha töriórával és holokausztozással történt volna meg, akkor azt is leírtam volna, csak gondolom az Index nem rakja ki a címlapra."
Drága barátom, nagy ívben leszarom a tiltásodat, nyugodtan tiltsál, aztán mehetsz a nagy erkölcseiddel a rákba. Nem panaszkodásképpen világítottam rá az álszent cikk és a valódi erkölcseitek közötti különbségre, hanem azért, hogy lássák, ilyenek fossák tele a blogokat a "szakértő" írásaikkal, mint ti. Először is: lehet hogy a történet úgy volt, ahogy leírtad, de az is lehet, hogy nem. Másodszor: nagyon bunkó dolog egy tanár negatív viselkedését az oktatás egészére általánosítani. Sőt tovább megyek - nagyon bunkó dolog általánosítani. Ugyanolyan, mint amikor valaki egyes cigányok, vagy egyes zsidók viselkedését az összesre ráhúzza. Olyankor szoktak a hozzátok hasonló álszent liberálisok másokra mutogatni, hogy azok milyen kirekesztők. A holokausztos beíráshoz egyébként semmi közöm, magát a holokausztot mélyen elítélem, a tagadását pedig kb. annyira tartom figyelemre érdemesnek, mintha valaki azt tagadná, hogy a Római Birodalom létezett. Ettől függetlenül tetszett a példa, mert megmutatta, hogy a ti "logikátokkal" az állításotok ellenkezőjére is lehet következtetni.

samer 2010.11.07. 15:14:10

@Sadist: Azt te csak hiszed, tudnék állami iskolákról beszélni, ahol csak melegednek a gyerekek, és kapják a jó jegyet meg az agymosott liberális felfogást, otthon azt hiszik milyen jól tanul a gyerek, és később meg szenved amikor azt fel is kellene mutatni.

samer 2010.11.07. 15:15:01

@Birca Maxval: Költözz ki és utána beszélhetsz

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 16:31:33

@Húsleves: az általánosítást fenntartom, mert a magyar oktatás a felsőoktatás végéig a kritikus gondolkodás elfojtásáról szól, lehet, hogy a "te idődben" még nem ez volt a helyzet, de köszönhetően a remek oktatáspolitikának ma már igen. Furcsának találom, hogy leliberálisozol, miközben már párszor elmondtam, hogy ez nem a keresztény iskolák ellen szól, hanem az oktatási színvonal lezüllése ellen. Ha ez nem jött át, akkor esetleg a mondatelemzéses nyelvtanórán illett volna odafigyelni. A másik, amit már mondtam valakinek, hogy mi ezt a blogot szórakoztatás céljával írjuk, és semmi érdekünk nem diktálja azt, hogy hazudjunk.

Maradjunk annyiban, hogy nem szorulunk rá, a Big Daddy-féle gravitációs törvény értelmében (leszarni lehet, de felszarni nem) :D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.11.07. 16:31:52

@Sadist: meg az összes intézményben...
hiszen mindenhol a tudomány hittételeit kell bemagolni

jó lenne, ha végre szétválna az állam, meg a hittérítés

Sadist 2010.11.07. 16:35:31

@Kalmár: Itt nem a kereszténység "fikázása" a lényeg, hanem hogy a vallás és az általános oktatás már nagyon nem fér össze. Hogy egyezteted össze isten mindenhatóságát az evolúcióval? Jézus születését az emberi reprodukcióval? Hogy egyezteti ezt össze egy tizenéves gyerek, aki hall egy mesét, amit igaz dolognak hisz, aztán a biológia vagy a fizikatanártól meg olyat, ami az előző ismeretét alapjaiban cáfolja? Nincs a vallással semmi gond, tanulhassa bárki, akit érdekel, mondjuk délutáni hittan órán. Mesének kiváló (elvégre a legtöbb példányban nyomtatott könyv), nevelő célzatú történetek is találhatók benne, a tízparancsolat is aránylag jó ökölszabályok gyűjteménye, de az általános oktatáshoz már kevés, idejétmúlt, nem volt képes alkalmazkodni a kor elvárásaihoz.

Sadist 2010.11.07. 16:37:27

@wmiki: Jaj ne, már megint itt vagy.
Igazad van, jó lenne, ha szétválna az állad.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.11.07. 16:38:33

Amúgy (még egy általánosítás, lehet durrogni) jellemző a magyar közállapotokra, hogy egy osztálytermi - viccesen és szomorúan tanulságos - sztori kommentjei között többször kerül szóba a holokauszt, budaházy, meg mittomén, mint maga a téma, ráadásul - noha ezt már többször is cáfoltam - néhányan a poszt alapján "kereszténygyalázó blogként" állítanak be minket, míg mások egy újabb lehetőséget látnak arra, hogy a kommentek között baszogassák a keresztényeket. Gratulálok mindenkinek, tényleg, most pedig megyek aludni.

[c] 2010.11.07. 17:01:56

@wmiki: Hogy kerül ide a tudomány? A gyerekbe (Rékába) pont nem tudományos, hanem etikai tézist próbáltak beleerőltetni.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 17:26:43

@Sadist:

Téves, téves... A vallás természetesen TÖKÉLETESEN összeegyeztethető bármilyen tudománnyal. Materialista babona az ellenkezőjét hinni.

Sem az evolúció, sem Jézus születése nem jelent tudományos problémát vallási szempontból.

Kalmár 2010.11.07. 17:43:01

@Sadist: Látom megőrülsz, hogy válaszra provokálj.
Nyugi.
Nem élek álomvilágban. A gyerekeim iskoláját engedd meg, hogy jobban ismerjem nálad te nagytudású szenszej.
Vérlázító, ahogy egyszerre köpöd le velm együtt az egyházat, teljesen ismeretlenül.
Élvezed? Elég nagy lelki szegénységről árulkodik.
Pont azért mentek ilyen suliba, hogy sokkal kevesebb atrocitás érje őket.
Nem bentlakásos és ugyanannyit látok a mostani suliban történtekből, mint az előző, világiban.
Légyszi-légyszi engedd meg, hogy lássak külöonbséget.......pedig te minden titkok tudója, jól rám pirítottál.
Nem értem mit piszkálsz engem a kreacionizmus vs. evolució témával??
Semmi köze a kommentemnek ehez.
Nem érted igaz?
Na nem baj, ettől még pompásan fogok aludni.

Celtic 2010.11.07. 18:58:39

@MoKiLoK: Azert keves az esely ra, hogy egy ket eve dignosztizalt, folyamatosan terjedo rakbol hirtelen felgyogyuljon valaki, foleg, ha 80 felett van.
Akarhoyg is, ez csak elnyujtott haldoklas volt.

Sadist 2010.11.07. 19:22:30

@Birca Maxval: Aha, tökéletesen összeegyeztethető :)

KenSentMe 2010.11.07. 21:12:20

@antiszociális exlúzer: Az etika is tudomány, gyakorlati filozófiai tudomány, az más kérdés, hogy katolikus keretek között legfeljebb teológiai megközelítéseket tudok elképzelni.

@Sadist: Ennél tényleg több fantáziája van egy átlagos katolikusnak. Meg ha tényleg létezik az Isten, és tényleg csodákkal akarja jelezni az ő egyetlen fia megszületését, akkor miért ne tehetne egy egyszeri felmentést a természettudományos tételek alól? Mi lehetne nagyobb csoda annál? Vedd hozzá még, hogy rengeteg hívő tudós van, hiszen a szövegeket lehet szó szerint és allegórikusan is értelmezni.

Katolikus sulis rémtörténetekről meg lehetne blogot indítani, bár félek, nem volna hosszú életű:).

Sadist 2010.11.07. 21:31:32

@VRbagoly: Azért van "rengeteg" hívő tudós, mert aként kezelik a dolgot, ami: mese. Olyan, mint a Star Wars, vagy a Gyűrűk Ura. Ezekben megvannak a követhető erkölcsi példák, amik alkalmazhatók az életben, és mint írtam, nincs is ezzel gond, amíg valaki tényleg így is kezeli a dolgot. A baj ott van, hogy sokan a vallással, istennel, tudom is én mivel akarják megmagyarázni az őket körülvevő világot és az oktatott dogmákat, lásd a posztolt történetet.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 21:36:40

@Sadist:

A vallásnak csak akkor van értelme, ha használjuk. Ha valaki meseként kezeli, akkor inkább a Hófehérkét ajánlom.

Sadist 2010.11.07. 21:41:26

@Birca Maxval: Miért, te miként kezeled? Használati útmutató az élethez?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.07. 21:48:53

@Sadist:

Egy eszmerendszerként, mely választ ad az élet alapkérdéseire. Hogyan másképp?

Antifaszok Réme 2010.11.07. 21:53:33

@Birca Maxval: "Miért ne kéne tanítani történelmi eseményeket?"

Hogy ne lehessen tagadni őket...

De például ezért:

Amit állandóan az oktatáson, médián (újságok, könyvek, filmek, tv stb.) belénk akarnak nyomni, annak lényege röviden kb. ez:

A XVIII. századig (Megjegyzésem: ekkor alakult meg a szabadkőművesség) a NAGY-NAGY SÖTÉTSÉG uralkodott a világon. Ekkor a haladó felvilágosultak lejöttek közénk (Megjegy: páholyaikból) és kifejtették az Emberiség életére jótékony hatásukat, osztották az Észt, ami a csodálatos francia forradalomba (Megjegy: ekkor emancipálták a zsidókat Fr.-o-ban) és az azt követő XIX. sz.-i forradalmakba vezetett Európa szerte.

Ekkor már minden nagyon korhadt volt, ancien régime meg a többi dajkamese hülyegyerekeknek....
Ja és persze dúlt javából a kapitalizmus, meg az öntudatos mélyrétegek szabadság, egyenlőség, testvériségről álmodtak, amit a csúnya arisztokraták nem akartak megadni, még a választójogot se ! (Megjegy: ld. kikre szavaz ma a nép.)

Pedig a Demokrácia, na meg a Köztársaság a létező világok legjobbika, ezért a harcnak folytatódnia kellett. (Megjegy: Kik és miért, LEGFŐKÉPP MILYEN ANYAGI FORRÁSBÓL tudták ezt véghezvinni ?) Időközben nemzetállamok is létrejöttek, mint Németország, melynek nem voltak gyarmatai, és ezért irigykedett azokra, akiknek meg volt. (Megjegy: Véletlenül sem fordítva, hogy pl. a franciák meg az angolok tartottak az új feltörekvő országtól.)

Szóval a csúnya poroszok meg a népek börtöne Monarchia világégést csinált, melybe belebukott, a győztesek (Megjegy: akik mindig természetesen egyúttal a JÓK is) hatalmasat kaszáltak, főként Usrael... izé... akkor még csak USA. Ja és persze csomó monarchia becsődölt, a köztársaság meg szépen elterjedt, mint. pl. a weimari, ami szintén szuper volt, mert Demokrácia.

De a gonosz menetelők, akiknek nincs humoruk (Megjegy: az csak kizárólag a zsidóknak van e világon) és mindig ordítoznak jel- meg vezényszavakat, továbbá egy alakzatba felállva csak egyirányba képesek elnézni, szóval semmi másra nem jók, a sötétek és ostobák elkezdték üldözni a JÓKAT meg a HALADÁS baloldali erőit, pl. Spanyolországból, az az algonosz Franco tábornok. (Megjegy: a főgonosz természetesen örökké Adolf lesz, aki még az ördögnél is rosszabb.)

Na szóval ők csak könyvet égettek, üldöztek, gyilkoltak, háborúztak, míg a bolsevikok csak nehézipart meg csupa Haladó dolgot adtak az Emberiségnek. Háborús bűnöket csak a fasiszták és csatlósaik követtek el, ezért örök megvetés, gyalázat és szidalom rájuk azóta is, meg örökkön-örökké.

Aki pedig az eddig leírtakat nem hiszi legalább Dogma szintjén, esetleg fasiszta kérdéseket merne feltenni, az bizony kirekesztő, antiszeméta, náci, trappista stb..
stb... Börtönt nekik a tagadásért !

Most pedig csicsikázni megyek. Holnap tudok válaszolni majd akinek kell.

Pá-pá !

Sadist 2010.11.07. 21:57:42

@Birca Maxval: Ugyanezt a Star Wars is tudja, van történelme, Jedi kódexe, minden amit akarsz. Holnaptól lehessen Jedi iskolát is nyitni?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.08. 12:16:40

@Antifaszok Réme:

Elavult történelemfelfogás az, amit vázolsz. Ma már pl. sötét középkorról nem írnak komoly történelemkönyvek.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.08. 12:17:12

@Sadist:

Mindenki magának választ: van akinek a SW a vallása, másnak a kereszténység...

Antifaszok Réme 2010.11.08. 21:38:03

@Birca Maxval: "Elavult történelemfelfogás az, amit vázolsz."

De ez nem az én felfogásom. Az elején leírtam, hogy ezt próbálták/próbálják sújkolni a média részéről.

"Ma már pl. sötét középkorról nem írnak komoly történelemkönyvek."

Aha. Adnál egy-két ilyen címet ? Utánanéznék én ennek...

KenSentMe 2010.11.08. 22:58:53

@Sadist: Szerintem nagyon mindent mindennel egybemosó, leegyszerűsítő a véleményed. Egyrészt, ha valaki tényleg elhiszi híres tudósként, hogy halála után majd az Úristen trónusa elé fog állni, és számot fog adni neki az életéről, akkor abban nincs semmi mese, ezek véresen komoly dolgok. És most mondhatod, hogy ez abszurd, de valahol ezt jelenti a hit. Nincs olyan tapasztalás a birtokodban, ami ennek ellent mondhatna, hogy akár egy másik ""dimenzióban"" ott ül a Jóisten, és a halál után a lelkek oda elé kerülnek. Attól, hogy nagyon valószínűtlen és nincs rá bizonyíték, lehet ez az igazság. Cáfolni nem lehet, semmi nem zárhatja ki.

Konkrétabban: Ha tényleg létezik az Isten, és halálod után majd találkozol vele, és ő számonkéri rajtad egy konkrét eutanáziás eset kapcsán, hogy valakit eutanáziáztál, és emiatt ő is meg te is az örök kárhozat tüzére kerültök (közben pedig Isten dörzsöli a szakállát majd szomorúan, hogy "dehát én ezt elküldtem kőtáblákon meg sugalmazásokon keresztül, igazán olvashattátok volna a könyvemben", az nagyon nem lesz vicces. Ahhoz képest igazán semmi az a szenvedés, amit át kell élni a haldoklónak.

És ezért mondtam, hogy összemosod a dolgokat: mert ebben pl. nincs világmagyarázat. Ettől még egy katolikus ember is hihet a fizikában, a kémiában, a biológiában, bármelyik természettudományban. Lehet atomfizikus, hiszen az atomok is az Isten teremtményei az ő felfogásában. Csak nem fogja az etikát filozófiai tudománynak tekinteni, hanem a teológiából vezeti le.

A természettudományos részeit a bibliának példamesének fogja tekinteni, mert azokra már rácáfoltak, és nyilván Isten is allegórikusan értette, vagy ez az ő sugalmazásait lejegyző emberek tévedéséből fakad. De Isten dogmáival más a helyzet. Azok ugyanis cáfolhatatlanok. Ha valaki hisz Istenben, akkor nyilván abban is hisz, hogy Istennek ezzel a dogmákkal olyan célja volt, amit mi meg nem érthetünk, de jó oka volt rá, hogy erre utasítson minket, tehát gyönge agyunkkal bízni kell nekünk őbenne.

És mondom: ez nem vicc, ez nem mese, ezek véresen komoly - és a legszörnyűbb: - véresen racionális, értelmes szempontok.
süti beállítások módosítása