Intőgyűjtemény

Intők, figyelmeztetők, rovók, beírások, csak a legjobb fajtából.

Beküldés, valamint
intogyujtemeny@gmail.com

Kommentek

  • Kollár László: Valamennyi tancsi' társam nevében köszönöm, hogy felmerült benned, miszerint eg... (2015.11.13. 13:53) Gyűjteményes képnélküli 1 :)
  • sorica123 (törölt): @SCUMM: jaj, ez a káromkodósdi az agyamra megy nekem is. Ha úgy gondolom, hogy ... (2011.01.06. 16:50) Sátán és rock
  • Hagrid: Istenkirály a poszt az elejétől a végéig! Csak hogy stílusos legyek...:-) (2011.01.04. 20:27) Sátán és rock
  • Utolsó 20

Licenc

Creative Commons Licenc

2010.07.07. 11:43 L'eau fasse

Veszélyeztette a saját testi épségét

Az alábbi az olyan intők közé tartozik, amelyeknek inkább a története érdekes (megfigyelhető továbbá, hogy itt már az ofőnk beírástechnikája jóval fejlettebb volt, mint a két évvel korábbi böfögős vagy fingós sztorik esetében, nincs irodalmi stílus, meg jegyzőkönyvszerű részletesség):

"Tisztelt szülők! L'eau Fasse a szünetben veszélyeztette saját testi épségét. Osztályfőnöki figyelmeztetésben részesítem."

Az eset úgy esett (haha), hogy az ablakpárkányon lenyomtam egy adag fekvőtámaszt, és ezt meglátta az iskola egyik tanára. Hogy hogy kerültem oda, arra már nem emlékszem 100%-ig, de mintha fogadtunk volna, hogy ki merek mászni az egyik ablakon, és be a másikon, a fekvőtámasz meg már közben jött. Ez így csúnyán hangzik, de amúgy egyáltalán nem volt nehéz feladat, az ablakpárkány ugyanis legalább 80 cm széles, és a novemberi dátum ellenére szép napos idő volt, csúszásveszély nélkül. A beírás az ofő részéről - figyelembe véve az idióta előírásokat, amelyek a tanárokat teszik felelőssé a gyerekek saját hülyeségéből származó sérülésekért - teljesen jogos, ellenben a hozzá vezető törvényi hátteret - és annak a felnőtt világban megjelenő módozatait - szívből gyűlölöm a mai napig. Ez nem közéleti blog, ezért nem fogom kifejteni a szélsőségesen darwinista nézeteimet, maradjunk annyiban, hogy szerintem az emberiségnek nincs szüksége arra, hogy minden hülyét életben tartson, és egy egészséges társadalomban igenis feltételezhető egy iskoláskorú gyerekről, hogy fel tudja mérni a rá leselkedő veszélyeket. Én mindenesetre tudtam akkor is, hogy a legnagyobb baj, ami történhet, az a beírás :D


13 komment

Címkék: ablak fekvőtámasz figyelmeztető testi épség


A bejegyzés trackback címe:

https://intogyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr262135603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.08. 23:49:53

eszed már akkor se volt

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.09. 04:54:25

Mondjuk nem lenne hülyeség, ha nem a tanárt büntetnék a bizonyíthatóan olyan esetekben, amikor semmi lehetősége nem volt megakadályozni a gyerek önpusztítását... pl. az iskolai szünetben nem lehet állandóan az osztályban, illetve amikor a csávó ellóg nap közben az iskolából, és elüti egy valami, akkor se a tanár feleljen már érte.

TyToo 2010.07.09. 08:53:16

Néha úgy érzem, nehezebb lehet tanárnak lenni, mint szülőnek. Amit a szülő otthon nem tesz rendbe, azt a tanárnak kell(ene)...

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.07.09. 08:57:37

A balesetek egy része abból lesz, hogy valakinek a jól sikerült mutatványa után önbizalmat merít egy ügyetlenebb is.
14 éves korig azért korlátozottan cselekvőképes az ember, mert kb. addigra fejlődnek ki az agy azon területei, amelyek a felelős döntésekre alkalmassá teszik a fiatalt.
Van akinél addigra sem. Nekik marad a szerencse.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.07.09. 09:59:09

@espadazo - Játékbolt:: hát bevallom, az agy azon részeinek fejlődésével nem vagyok 100%-ig tisztában, de volt szerencsém rengeteg olyan gyerekkel találkozni, akik cselekvőképességükben, életrevalóságukban, és veszélyfelismerő képességeikben bőven felmúlják a városi felnőtt embereket (és igen, kivétel nélkül "problémás", "magatartásbeli gondokkal küszködő" minősítést kapnak/kaptak az iskolában), és ennek nagyonis örülök. Annak viszont már nem, hogy egyesek az életkoruk alapján képzelik magukat döntésképesnek, miközben 30-40 évesen villanyszerelőt hívnak egy izzó kicseréléséhez, stb...

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.07.09. 10:36:58

Az a helyzet, hogy a fiam is leugrott 6 évesen 3 méter magasból, mert megtanítottam neki, hogy hogy kell és parkourozni akart, meg airsoftozik, de a gond mindig ott van, hogy azok a barátai, akiket a tv előtt dagonyázó vagy önmagukkal elfoglalt szüleik "nevelnek" hiperaktívra, mennek utána és minden önkontroll nélkül vetnék magukat bárhová, hiszen a barátjuknak sikerült, akkor nekik miért ne.
Ezért tanítom neki, hogy ne produkálja magát, mindennek megvan a maga helye.
Egyébként meg általában azok a gyerekek villognak így,akik úgy érzik, hogy nem kapnak elég figyelmet :-)

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.07.09. 10:57:29

@espadazo - Játékbolt:: na jó, de arról nem a fiad tehet (vagy te), hogy valami nyomi utána próbálja csinálni, hanem az ő szülei :D a villogós résszel annyiban nem értek egyet, hogy szerintem nem csak azok csinálják, akik hiányolják a figyelmet, és szerintem az teljesen normális, ha valaki fel akarja hívni a lányok/a haverok figyelmét magára valamivel, gondolom te se fogod a fiadnak azt mondani, hogy nehogymá a parkourrel vágjál fel a lányoknak :D

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.07.09. 11:03:35

@L'eau fasse: Hiába a szülei a felelősek, annak a szegény gyereknek törik ki a nyaka.
Szerencsére még nem érdeklik a lányok, mire meg eljön az ideje, remélhetőleg lesz olyan okos, hogy kivárja, míg a lányok akarnak megfelelni neki :-)

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.07.09. 11:08:20

@espadazo - Játékbolt:: naja, csak ahhoz először valamiben jónak kell lennie, amivel "felvághat", ha a szó nagypofájú értelmében nem is teszi meg :D

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.07.09. 11:29:01

Tényleg sokat jelent, ha felügyelettel "vagánykodhat" valaki. Sok gyereket láttam törött kézzel, lábbal, akik hirtelen kedvet kaptak valamihez, de nem ismerték időben a korlátaikat és nem alakult ki az egészséges félelem.
Mondjuk én mindig cikinek tartottam a csajok előtti produkálást. Nem szerettem volna soha egy nőben azt a látszatot kelteni, hogy biológiai kényszerből akár meg is rokkannék.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.07.09. 11:51:00

@espadazo - Játékbolt:: egyetértek. mondjuk szerintem a gizdulás biológiailag akkor racionális cselekvés, ha az azt végrehajtó illető 100%-ig biztos, hogy meg is tudja csinálni, tehát akinek nem sikerül, az a természetes szelekció szitáján hullott ki :D

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.07.09. 12:04:53

Eszembe jut erről egy jelenet valami rally versenyről, ahol - ugyan csajok voltak -, visongva akrobatizáltak egy furgon platóján, minden áron feltűnést keltve. Amikor fékezett valamiért a verda és az egyik csaj minden fogát otthagyta egy csővázban.

avicularia 2010.07.31. 16:03:20

:D szegény tanár...

biztos csak megijedt szerencsétlen, leesel.
süti beállítások módosítása