Intőgyűjtemény

Intők, figyelmeztetők, rovók, beírások, csak a legjobb fajtából.

Beküldés, valamint
intogyujtemeny@gmail.com

Kommentek

  • Kollár László: Valamennyi tancsi' társam nevében köszönöm, hogy felmerült benned, miszerint eg... (2015.11.13. 13:53) Gyűjteményes képnélküli 1 :)
  • sorica123 (törölt): @SCUMM: jaj, ez a káromkodósdi az agyamra megy nekem is. Ha úgy gondolom, hogy ... (2011.01.06. 16:50) Sátán és rock
  • Hagrid: Istenkirály a poszt az elejétől a végéig! Csak hogy stílusos legyek...:-) (2011.01.04. 20:27) Sátán és rock
  • Utolsó 20

Licenc

Creative Commons Licenc

2013.02.10. 12:10 Nicholas Flamel

Az iskola berendezését rongáló kakaótolvaj

kakaos.jpg

"Nicholas öntörvényûen viselkedik. Az iskola berendezését rongálva játszik a szünetekben. A társaival nem törõdve, a másik elõl magának 2 kakaót vesz ki, amíg az egyiket issza, a másikat eldugja. A tanuláshoz való hozzáállása nulla, fõleg a bibliaismeret terén. Nem való - mindezek fejében - keresztény iskolába. Megintem."

Hatodikos évem megkoronázása - sorrendjét és minõségét tekintve is - a fent látható beírás. Pontosan a tizennegyedik - abban a tanévben. Vegyük  sorra, hogy mi is történt valójában '99 tavaszán, valahol Budán!

1. Öntörvényû viselkedés. Erről fogalmam sincs, a tanárt kéne megkérdezni. De gondolatkísérletet azért megérdemel az, hogy most akkor agymosott, szolgalelkû csicskákat akarunk nevelni az iskolában (aki ugye értelemszerűen nem öntörvényű), vagy gondolkodni, felelõsen dönteni stb. képes, önálló embereket.

2. "Az iskola berendezését rongálva játszik" - ez annyi volt, hogy társammal épp padokat tologattunk egymásnak, amikor elkérte az ellenõrzõt. Semmilyen anyagi kár nem történt, sem akkor, se elõtte nem rongáltam meg semmit az iskolában, de persze ez nem akadályozta meg a tanár urat, hogy egybõl úgy fesse le a dolgot, mintha én például szórakozásból  baltával felhasogattam volna a szünetben egy-két padot és széket.Természetesen az efféle inszinuációs befeketítési módszer nem egyedi, Pécsen pl. még ma is rongálásnak minősülhet, ha valaki matricát ragaszt egy vitrinre.Valódi felelősség nélkül mindenféle légbőlkapott rágalmat be lehet írni az ellenőrzőbe.

 3. A kakaós résznél igaza volt - csak a körülményeket világította meg más színben. Egyik osztálytársam szóbeli megállapodás útján, napi rendszerességgel átengedte nekem a kakaóját. Egyébként meg minden nap végén hegyben álltak a rohadófélben lévõ húgymeleg tejek és kakaók, amiket aztán ki kelett baszkodni a szemétbe. Úgy vagyok beállítva, mintha a sarokban megbújva fogyasztanám el a szomjazó társaim elõl előzőleg elrejtett innivalókat, pedig errõl egyáltalán nem volt szó. 

4. "Tanuláshoz való hozzáállás". Az érettségim átlaga 4,777 lett, kétszer másfél óra TV előtti tanulás után. Ettõl persze lehet a hozzállásom közel nulla, de a hatásfoka elég jó, nem? Később tudást, meg mellé diplomát is szereztem, reál területen, és meg is élek belőle. Én azt kívánom mindenkinek, hogy legalább feleennyire legyen nulla a hozzáállása.

5. A "Mindezek fényében nem való keresztény iskolába" kitétel pedig jól jött, amikor - keresztény - gimnáziumi felvételimkor az új igazgatóm pontosan ennél a beírásnál nyitotta ki az ellenõrzõmet:)

Érdekesség: a végén, a dátumoknál látható, hogy otthon nem siettem el leszartam az intő bemutatását :)

(Felhívnám olvasóink figyelmét, hogy még mindig várunk további, beküldött intőket a jobb oldalt megtalálható e-mail címen :))


Szólj hozzá!

Címkék: kakaó rongálás szaktanári beírás intő öntörvényű


A bejegyzés trackback címe:

https://intogyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr975070390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása